invitatieconferinta

Avem deosebita onoare de a vă invita să participați la lucrările Conferinței ”Arbitrajul – justiție rapidă și confidențială!”, organizată de către Asociația de Arbitraj Instituționalizat (A.A.I.) în data de 08 septembrie 2017, începând cu ora 14.00, în Sala de ședințe a Consiliului Județean Constanța.

    Evenimentul face parte din cadrul manifestării dedicate ”Zilelor Arbitrajului Instituționalizat”, prilejuite de împlinirea a trei ani de la deschiderea activității Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituționalizat.

    Tema conferinței prezintă interes pentru specialiștii din domeniul juridic, justițiabili și pentru reprezentanții instituțiilor publice centrale și locale, întrucât  poate fi o alternativă reală la instanța clasică de judecată, care aduce  multiple beneficii statului român  și parților implicate într-un litigiu.

    Cu această ocazie, lectorii vor  aborda subiecte de interes teoretic și practic pendinte arbitrajului, precum: arbitrajul instituționalizat versus instanța statală de judecată; dreptul reclamantului de a alege calea de soluționare a litigiului; arbitrabilitatea litigiilor privitoare la asigurări; interdependența dintre profesia de arbitru și alte profesii juridice; probele în procedura arbitrală; punerea în executare a hotărârilor arbitrale.

    În speranţa că evenimentul prezintă interes pentru dumneavoastră,  vă asigurăm de întreaga noastră consideraţie şi vă transmitem alăturat invitaţia la Conferința ”Arbitrajul – justiție rapidă și confidențială!”.

    Vă adresăm rugămintea ca până la data de 04 septembrie 2017 să ne confirmați prezența la tel. 0745 316 959, 0771 130 000 sau e-mail: iulica.burticioiu@gmail.com, elefterieliana@yahoo.com.

PROGRAMUL  CONFERINȚEI

14.00 – 14.15 Primirea și înregistrarea participanților

14.15 – 14.25 Cuvânt de deschidere – Arbitru Rodica VLAICU – Președintele    Asociației de Arbitraj Instituționalizat

14.25 – 15.00 Discursul invitaților de onoare

15.00 – 16.00 Lucrări I

  • Arbitrajul instituţionalizat sau dreptul   real  al petentului – justiţiabil în alegerea instanţei – Arbitru Agnes – Rodica IGNAT
  • Convenția arbitrală – element central al construcției arbitrale – Arbitru Cosmin LIȚĂ
  • Expertiza contabilă în cadrul procesului arbitral – Arbitru Cornel NIȚU

16.00 – 16.15 Pauză de cafea

16.15 – 17.25 Lucrări II

  • Arbitrabilitatea litigiilor izvorâte din încheierea și executarea contractelor de asigurări – Arbitru Raluca- Alexandra ROȘCA
  • O problemă privind eficacitatea hotărârii arbitrale în materia imobilelor – Arbitru Virgil CRISTEA
  • Cheltuielile arbitrale – Avocat Augustin RADUCANU
  • Executarea silită a hotărârii arbitrale – Arbitru Iulian GRASU
  • Confluențe între activitatea arbitrilor si cea a altor profesii juridice și non-juridice – Arbitru Elena RIDA

17.25  – 18.00 – Închiderea lucrărilor  Conferinței ”Arbitrajul o altfel de justiție”

  • Discuții libere
  • Concluziile Conferinței ”Arbitrajul – justiție rapidă și confidențială” – Arbitru Iulică BURTICIOIU – Vicepreședintele Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituționalizat.

8 Septembrie 2017 – Consiliul Județean Constanța